Scurt Istoric

Liceul ia fiinţă în toamna anului 1976 din necesitatea pregătirii la un nivel superior a viitorilor specialişti în reparaţii auto, având initial denumirea de Liceul Industrial numărul 5. În anul 1992 şcoala îşi schimbă denumirea şi devine Grup Şcolar “Gheorghe Şincai”. In toamna anului 2007 Grupul Şcolar "Gheorghe Şincai" se mută la noua adresă din bulevardul 1848 nr 55. S-a ales acest nume istoric, a unui om făuritor de şcoală românească, luptător pentru dreptate şi cinste, ca un omagiu adus acestei Resurse umaneităţi născută pe meleagurile noastre.

Datorită transformărilor economico-sociale s-au impus modificări şi în sistemul educaţional. În acest context dominat de mutaţii profunde în peisajul meseriilor şi a profesiilor, a cerinţelor pieţei forţei de muncă, alături de meseriile tradiţionale s-au adăugat în planul de şcolarizare şi specializări şi meserii noi. De la 1 septembrie 2012 liceul își schimbă denumirea în Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai”

Gheorghe Șincai

Gheorghe Șincai (n. 28 februarie 1754, Râciu de Câmpie, azi Șincai, județul Mureș - d.2 noiembrie 1816) a fost un istoric, filolog, traducător și scriitor român, reprezentant al Școlii Ardelene.

Citește mai departe ...

Gheorghe Sincai